1.1. SOFULAR KÖYÜ VE OKUL TARİHÇESİ

1939'da köyde eğitim-öğretime Hatay'ın Anavatan'a katılmasının ardından başlanmıştır. Okul tek derslik ve bir idare odasından ibaret olup, köyün batısında dere yatağına yapılmıştır. Okulun buraya yapılmasının nedeni su kaynağına yakın olmasıdır. O zamanki eğitim 3 yıl olup, eğitmenler tarafından yürütülmüştür. Daha sonra Öğretmen Okulu mezunu öğretmenler görev yapmaya başlamıştır. Okul ıssız bir yerde olduğundan öğretmenler okulda bulunan, idare odasında zor şartlarda ikamet etmiştir.

1958 yılında yapılan yeni okul köyün güney tarafına dere yatağından taşınarak, köyün içine 1 derslikli,1 lojmanlı okul binası yapılmıştır ve eğitim-öğretim 5 yıla çıkarılmıştır. Daha sonra okula 2 blok halinde 3 derslik ile 1 yeni lojman ilave edilmiştir. Öğretmen sayısı 9'a yükselmiştir

Yayın: 21.11.2019 - Güncelleme: 14.10.2021 22:15 - Görüntülenme: 1669